Bulgurpilaff med kycklingfilé och tzatsiki

Bulgurpilaf med grillad kycklingfilé och myntatzatsiki. Riktigt god kombination som kan serveras som en vardagsrätt eller som en bjudrätt när du får gäster.
bulgurpilaf

Bulgur, 6 portioner
8 dl pilaf bulgur (bulgur blandat med rostad vermicelli, kan ersättas med grovkornig bulgur)
2 st hönsbuljontärningar eller 2 tsk salt
1 lök, hackad i tärningar
1 msk curry
1 tsk gurkmeja
0,5 tsk svartpeppar
4 dl djupfrysta grönsaksmix (med paprika, majs, ärtor)
10 dl hett vatten
0,5 dl rapsolja

Hetta upp olja, fräs löken tills den mjuknar, blanda med grönsakerna coh kryddorna. Stek under omrörning en stund. Blanda sedan i bulgurn, rör om så allting blandas ordentligt. Häll över hett vatten, lägg ett lock på grytan. Koka upp och sänk sedan värmen. Låt tillagas under lock på låg värme tills bulgurn mjuknar, tar ca 10- 15 min. Du kan utesluta kycklingen om du vill ha ett vegetariskt alternativ. Då kan du istället ha i 1 burk kikärtor som du blandar med bulgurn precis innan du häller över vattnet och kokar upp det.
Kycklingen
3-4 st kycklingfilé, dela dem i mitten
0,5 pressad citron
1 msk örtsalt eller vanlig salt
1 msk curry
1 msk paprikapulver
0,5 msk gurkmeja
1 tsk svartpeppar
1 tsk lökpulver
0,5 dl olivolja

Lägg filèerna i en ungsform strö på alla kryddor över, pressa på citronen och ringla över olivolja. Låt marineras en stund. Värm ugnen till 225°. Ta in formen i mitten av ugnen och låt tillagas i ca 15 min (tills de är helt genomstekta). Ta ut och låt svalna.Du kan välja att servera en filé bredvid bulgurn eller om du vill skära i strimlor och blanda ner i pilafen. Jag blandade ner det i bulgurn när den var helt färdiglagad.
pil4
Tzatsiki med mynta
1 gurka, riven
6 dl turkisk yoghurt
1 msk torkad mynta
0,5 pressad vitlöksklyfta
1 msk citronsaft
1,5 tsk salt

Blanda allting och låt stå en stund i kylen innan servering.
Servera allting tillsamman med en sallad.
pil3pil1

Join the Conversation

  1. Monica says:

    Går det att byta ut bulgur mot couscous?

    1. Zeina Author says:

      Det funkar bra 🙂

  2. chanel says:

    Hej, blir det bra om jag steker kycklingen först och sen lägger i ugnen ?

  3. Linnea says:

    Otroligt gott recept. Det va första gången vi åt bulgur och vi är förälskade. perfekt precis som det är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close