Kycklinglasagne extra allt!

Riktigt krämig kycklinglasagne med mycket ost och bechamelsås. Så god! Recept på klassisk lasagne hittar du HÄR! vegetarisk lasagne HÄR! och lasagne i stekpanna HÄR!

8 portioner
Ca 22 lasagneplattor
200 g cocktailtomater
300 g riven ost (använd gärna en ost med mycket smak)
2 st mozzarella till topping (á 125 g)
Färsk basilika
Rapsolja till stekning
Balsamico till servering
Fyllning:
Ca 900 g kycklingfilé
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
300 g babyspenat
Salt & peppar
Bechamelsås:
75 g smör
2 dl vetemjöl
1,5 l mjölk (3% fetthalt)
1 krm riven muskotnöt
Salt

Gör såhär:
Hacka lök i små tärningar och kyckling i mellanstora bitar. Hacka vitlök fint och dela tomaterna i halvor. Hetta upp olja och stek lök tills den får färg. Vänd i kyckling och vitlök, stek tills kycklingen får färg. Vänd i spenaten, salt, peppar och stek lite snabbt tills spenaten mjuknar. Ställ åt sidan.

Hetta upp smör till bechamelsåsen i en kastrull. Låt gärna smöret brynas tills den får gyllene färg. Vänd i mjölet och stek under omrörning. Tillsätt mjölk och koka upp under ständig omrörning. Tillsätt muskot och salt. Låt såsen puttra på medelvärme i ca 3-4 min, ha koll att såsen inte bränns vid i botten av kastrullen.

Sätt ugnen på 200°, över och undervärme. Pensla botten av en ugnsform med bechamelsås. Du kan använda en mellanstor form ca 20×30 cm för en hög lasagne eller långpanna för en mindre hög. Lägg lasagneplattor i formen, lägg kyckling över, toppa med bechamelsås och riven ost. Gör samma procedur en gång till. Avsluta det sista lagret med lasagneplattor, riven ost, mozzarellan som du bryter i bitar och coktailtomater. Tillaga mitt i ugnen i ca 35 min. Ta ut från ugnen och låt lasagnen vila i 15 min innan du skär upp den. Toppa med färsk basilika och ringla gärna balsamico över vid servering.

Join the Conversation

  1. Hej, lasagnen låter jättegod! Men stämmer proportionerna i bechamelsåsen? 2dl mjöl och 75g smör låter mycket? Vänliga hälsningar Åse

  2. Malin Nilsson says:

    Måste vara fel. Skulle gissa 2 msk. Låter som lite snålt med sås oxå men kanske den vattnar sig?

  3. Malin says:

    Jag har läst som en kratta ser jag – testade receptet idag med befintligt angivna mått och blev kanon. Tack Zeina för ännu ett härligt recept.

  4. Anonym says:

    Var kommer de delade tomaterna in

  5. Ingen sås på översta lagret plattor? Bara ost, mozarella, tomater??

  6. Anonym says:

    Färska lasagneplattor eller torkade ska prova receptet låter gott

  7. Jennie says:

    Den här lasagnen är supergod, men ganska mild i smaken. Receptet på såsen ger en perfekt bechamel som gör lasagnen riktigt krämig och god! Jag brukar ha sås på översta lagret också. Idag tänkte jag göra den i en enklare version, som lasagnette istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close