Torrejas de espinaca- Peruanska spenatplättar

Supergoda och lättlagade peruanska spenatplättar som du kan servera som en sidorätt eller som en hel måltid med bröd eller sallad. Lika läckra att avnjutas kalla som varma. Plättarna påminde mig om mellanösterns ejjeh, zucchiniomelett.

4 portioner
100 g färsk spenat
2-3 st salladslökar eller 1 gul lök
1 tomat
3 ägg
4 msk vetemjöl
Salt & peppar
Olja till stekning
Serveringsförslag:
Peruansk quinoasallad

Recept på ejjeh hittar du HÄR!

Gör såhär:
Skölj spenaten och hacka grovt. Klappa spenaten torr med hushållspapper så slipper du massa vätska i smeten. Hacka tomat i små tärningar och låt vätska rinna av, hacka lök fint. Lägg spenat, tomat och lök i en bunke. Knäck äggen i en skål och vispa lite lätt med en gaffel och häll sedan över grönsakerna. Tillsätt mjöl, salt och peppar. Blanda ihop till en smet. Smeten är ganska lös i konsistensen. Så fort du har blandat ihop smeten börjar du direkt steka plättarna eftersom spenaten vätskar sig och bör inte stå länge.

Hetta upp olja i en stekpanna, klicka ut smet med en sked. Tänk på att inte ha för låg värme, då kommer plättarna att flyta ut för mycket i stekpannan. Du ska dock inte ha för hög värme heller, medelhög värme är perfekt. Stek ca 4 min på varje sida. Låt plättarna rinna av på papper. Servera med önskat tillbehör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close