Saftiga koreanska tonfiskbiffar som du enkelt gör på få ingredienser. Lika läckra att avnjutas kalla som varma.
4 portioner
Biffarna:
2 frp tonfisk i vatten (á 200 g)
2 st ägg
2 dl panko eller 1,5 dl ströbröd
1 röd paprika eller 1 morot
1 rödlök eller 2 st salladslökar
1 msk gochujang (kan ersättas med sambal oelek, sriracha, färsk chili eller uteslutas helt)
Sal & svartpeppar
Garnering och stekning:
Sesamfrön eller panko till garnering (valfritt)
Rapsolja till stekning
Serveringsförslag:
Koreansk nudelsallad
Chilimajosås:
0,5 dl majonäs
2 msk gochujang (kan ersättas med Sriracha eller annan chilisås)
0,5 lime
Recept på salladen hittar du HÄR!
Gör såhär:
Hacka lök och paprika i små tärningar. Om du använder morot river du den på den grova sidan av rivjärnet. Låt tonfisken rinna av ordentligt och pressa bort överflödig vätska med händerna.
Blanda ihop alla ingredienser till biffarna och låt smeten stå och svälla i 10 min. Ta en rejäl matsked av tonfiskblandningen. Forma en boll som du sedan plattar ut till en biff. Vänd tonfiskbiffen i sesam, panko eller behåll neutral.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek tonfiskbiffarna ca 4 min på varje sida på medelhög värme, tills biffarna får en fin gyllene yta. Blanda ihop alla ingredienser till chilimajosåsen och servera med biffarna och önskat tillbehör.