Ett gott och lättbakat indiskt tunnbröd. Chapatibröd är ett traditionellt bröd i Indien, äts som tillbehör bredvid maten. Gott att äta bredvid en gryta eller som ett tilltugg till olika röror och dippa. Du kan förbereda degen dagen innan de ska stekas i stekpannan, förvara då i kylen och plasta in ordentligt.
6 chapatibröd
3 dl vetemjöl
1,5 dl vatten
0,5 tsk salt
Gör såhär:
Blanda ihop mjöl och salt i en bunke. Häll i vatten och knåda till en mjuk deg. Knåda den i minst 5 minuter. Låt degen ligga i en bunke täckt med en plastpåse i minst 10 min, gärna längre. Dela degen i 6 bitar och forma dem till små bollar.
Kavla ut degen på mjölad bord, till ca 15 cm i diameter. Värm upp en stekpanna på hög värme. Stek brödet i en helt torr stekpanna ca 1-2 min på varje sida. Lägg bröden under bakduk så de inte hårdnar. Du kan pensla dem med smält smör innan servering eller behålla dem neutrala. Servera direkt. Brödet är allra godast nygräddat och varm.
Servera gärna med en av dessa grytor
Chana Dal- Vegetarisk gryta
Indisk Butterchicken
Mustig Indisk gryta
Aloo gobi
Testar idag 🙂 tack för alla dina recept 🙂
Hoppas att det smakade bra och att du var nöjd. Tack fina du /Kram
Tack för receptet! Det blev bra!
Total katastrof, behövdes säkert tre gånger så mycket mjöl för att alls kunna kavla ut degen… vars rester nu sitter fast i bänkskivan som klister.
Hällde du i vattnet lite i taget? Man kan inte hälla i allt vatten på en gång.