Chapatibröd

Ett gott och lättbakat indiskt tunnbröd. Chapatibröd är ett traditionellt bröd i Indien, äts som tillbehör bredvid maten. Gott att äta bredvid en gryta eller som ett tilltugg till olika röror och dippa. Du kan förbereda degen dagen innan de ska stekas i stekpannan, förvara då i kylen och plasta in ordentligt.
indisk mat-16

6 chapatibröd
3 dl vetemjöl
1,5 dl vatten
0,5 tsk salt

Gör såhär:
Blanda ihop mjöl och salt i en bunke. Häll i vatten och knåda till en mjuk deg. Knåda den i minst 5 minuter. Låt degen ligga i en bunke täckt med en plastpåse i minst 10 min, gärna längre. Dela degen i 6 bitar och forma dem till små bollar.

Kavla ut degen på mjölad bord, till ca 15 cm i diameter. Värm upp en stekpanna på hög värme. Stek brödet i en helt torr stekpanna ca 1-2 min på varje sida. Lägg bröden under bakduk så de inte hårdnar. Du kan pensla dem med smält smör innan servering eller behålla dem neutrala. Servera direkt. Brödet är allra godast nygräddat och varm. 

Servera gärna med en av dessa grytor
Chana Dal- Vegetarisk gryta
Indisk Butterchicken
Mustig Indisk gryta

Aloo gobi
indisk mat-15indisk mat-14 indisk mat-19indisk mat-18

Join the Conversation

  1. Doudi says:

    Testar idag 🙂 tack för alla dina recept 🙂

    1. Zeina Author says:

      Hoppas att det smakade bra och att du var nöjd. Tack fina du /Kram

  2. Tack för receptet! Det blev bra!

  3. Missnöjd says:

    Total katastrof, behövdes säkert tre gånger så mycket mjöl för att alls kunna kavla ut degen… vars rester nu sitter fast i bänkskivan som klister.

    1. Hällde du i vattnet lite i taget? Man kan inte hälla i allt vatten på en gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close