En lyxig och fräsch dessert som är enkel att göra. Festligt att servera en riktigt smarrig cheesecake i glas. Du kan förbereda desserten i god tid innan servering.
6 glas cheesecake
10 st digistivekex
2 msk smält smör
200 g färskost (tex philadelphia)
1,5 dl florsocker (du kan minska mängden till 1 dl om du vill ha den mindre söt)
1 tsk vaniljsocker
1 st lime
2 dl grädde
400 g färska jordgubbar (eller andra bär som hallon, blåbär osv)
Gör såhär:
Krossa kexen till smulor, blanda med smält smör och fördela i 6 glas. Ställ åt sidan. Tvätta bären och låt rinna av ordentligt. Hacka sedan bären till tärningar och spara några hela bär till garnering.
Blanda färskost, florsocker, vaniljsocker, rivet skal från 1 lime (bara det gröna) och saften från en halv lime i en skål. Vispa tills färskosten blir slät och allting blandas ordentligt. I en annan skål vispar du grädden fluffig och fast. Vänd ner grädden med färskosten och blanda med en slickepott. Vänd i bären och blanda försiktigt. Tänk på att bären inte får vara för blöta när de vänds i smeten, torka lätt med hushållspapper eller låt rinna av en stund om de är för blöta.
Fördela smeten i glasen över kexsmulorna. Ställ sedan i kylen i minst 2 timmar innan servering, klarar sig fint i kylen upp till 12 timmar. Toppa med färska bär innan servering.
Är det vanligt grädde eller vispgrädde som ska användas för cheesecake?
Vispgrädde
Hej! Jag har gjort cheesecake i glas o klockan är 22 jag kan inte äta så sent tänkte kan man ställa in den över natten, utan topping har alltså digestive botten passionsfrukt Curd o förskott me vispgrädde? Hjälp snabbt!
Hej! Jag har gjort cheesecake i glas o klockan är 22 jag kan inte äta så sent tänkte kan man ställa in den över natten, utan topping har alltså digestive botten passionsfrukt Curd o förskott me vispgrädde? Hjälp snabbt!