Saftiga kycklingfiléer fyllda med riven ost, färskost, jalapeno och vitlök. Hur gott låter inte det?! Smarrig chilicheese kyckling som bakas i ugn med en läcker sås. Underbart gott! Kan serveras med ris, pasta, potatis, sallad eller något annat gott som du gillar.
5 portioner
5 st kycklingfiléer
5 dl creme fraiche (34% fetthalt)
0,5 dl finhackad persilja
Rivet skal från 0,5 citron
1 buljongtärning (grönsak- eller hönsbuljong)
Salt & peppar
Olja till stekning
Fyllning:
300 g färskost
100 g riven ost (gärna en med skarp smak som cheddarost eller västerbottensost)
1 dl finhackad jalapeno (inlagd på burk)
2 rivna/pressade vitlöksklyftor
Serveringsförslag:
Ris, pasta eller potatis
Recept på chilicheese snurror hittar du HÄR!
Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen. Skär ett snitt i mitten av varje kycklingfilé. Fyll filéerna med ostblandningen. Spara lite fyllning till topping. Krydda filéerna med svartpeppar. Värm upp olja i en stekpanna och stek varje file ca 3 min på varje sida. Lägg kycklingen i en ugnsform. Klicka över lite fyllning på varje filé.
Lägg crème fraiche i en kastrull, smula i buljongen och smaksätt med endast det gula skalet från citronen. Pressa inte i citron för då kan såsen bli vattnig, ha endast med citronzest. Värm upp såsen under omrörning, smaksätt med persilja, salt och peppar. Häll såsen i ugnsformen med kycklingen. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min. Servera med önskat tillbehör.
Magiskt gott! Tack!
Detta är så gott!!!
Bästa du Zeina