Spaghetti frittata

Italiensk frittata med spaghetti och massa ost. Ett perfekt sätt att ta tillvara på pastarester. Du kan variera din frittata efter smak, ha i bacon, korv, salami eller champinjoner. Om du inte har mozzarella hemma så funkar det alldeles utmärkt med riven ost.

4-6 portioner:
Ca 350 g spaghetti
5 st ägg
1 dl riven parmesanost
2 st mozzarella (à 125 g)
1 näve färsk basilika
Salt och peppar
Olivolja till stekning
Förslag på tillsättning (välj en sort, jag tog champinjoner):
250 g champinjoner
100 g bacon eller salami
2-3 st korvar

Recept på spansk potatisomelett hittar du HÄR!

Tortilla Espanola

Gör såhär
Koka pastan al dente och sila av. Hacka tillsättningen som du har valt och stek tills det får färg. Jag valde champinjoner som jag hackade i tärningar och stekte i en hel torr stekpanna på hög värme tills de fick färg och slutade vätska sig. Lägg tillsättning åt sidan. Hacka basilika fint. Blanda ihop spaghetti, basilika och tillsättning.

Vispa ihop ägg, parmesan, salt och peppar. Värm upp olja i en stekpanna, lägg hälften av spaghettin i stekpannan. Bryt mozzarella i bitar och lägg över pastan. Lägg resterande pasta över, häll äggen jämnt över all spaghetti. Lägg ett lock på stekpannan och låt frittatan stekas under lock på medelvärme tills undersidan stelnar, ca 10 min. Skaka på stekpannan, lägg ett fat ovanför stekpannan och vänd frittatan upp och ner. Låt sedan frittatan glida ner i stekpannan och stek utan lock i ca 5-6 min. Lägg upp på ett fat och servera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close