Chokladdessert i glas

Släng ihop en ljuvligt god dessert på nolltid.  Vackert att toppa med bär och servera i glas!    

5-6 st chokladdessert glas
1 pkt oreokex (digestivekex funkar också bra)
Chokladkräm:
5 dl vispgrädde
1,5 dl florsocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
Topping:
2 dl grädde
Valfria bär

Gör såhär:
Börja med att göra chokladkrämen. Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Häll i 2 dl av grädden, vispa några sekunder tills det blir ordentligt blandat och en klumpfri kräm. Häll i resten av grädden och vispa den fluffig. Plasta in väl och låt stelna i kylen några minuter. Chokladkrämen går att förbereda dagen innan den ska serveras om så önskas.

Krossa oreokexen, banka dem med brödkavel tills det blir smulor. Fördela kexsmulorna jämnt i 5-6 glas. Spritsa chokladkrämen över smulorna. Garnera med lite mer krossade oreokex. Vispa grädden fluffig, spritsa den snyggt på desserten. Toppa med bär och servera!
  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close