Citronsirap till drinkar

Jag älskar alkoholfria drinkar i alla dess former. Denna goda citronsirapen är toppen att använda som ett koncentrat för att späda ut vatten med som saft. Det går att göra hur många olika drinkar som helst av den, det är bara fantasin som sätter gränser. Gott att ha i fruktbål eller smaksätta kolsyrat vatten. Även väldigt trevligt att ge bort en flaska i present nästa gång man är bortbjuden. 
Citronsirap
Ca 6 dl citronsirap
3 dl socker
2,5 dl vatten
4-5 citroner
Citronskal från 1 citron

Gör såhär:
Skala tunna remsor från en citron och få endast med det gula,annars blir det beskt. Lägg citronskal, socker och vatten i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sedan puttra i 3-4 min, tills sockret löses upp. Låt sirapen svalna. Pressa 4-5 citroner, sila av citronsaften och kasta bort eventuellt fruktkött. Blanda citronsaften med sirapen. Sila av en gång till och lägg i en ren behållare och förvara i kylen upp till 1 månad. Använd sirapen som ett koncentrat att späda ut drinkar med.
CitronsirapCitronsirap

1 liter fruktig citrusdrink
Ca 7-8 msk citronsirap
1 apelsin
2-4 citroner (justera syra efter smak)
7 dl vatten eller kolsyrat vatten
4 mynta kvistar
5 st jordgubbar
Citron- och limeskivor

Gör såhär:
Pressa citron och apelsin och lägg saften i en bringade. Tillsätt citronsirap och späd ut med vatten. Vill du a en sötare smak på drycken kan du tillsätta mer sirap. Ha i jordgubbar och myntakvistar. Blanda i citron- och limeskivor precis innan servering. Serveras iskall med ett gott tilltugg.Citrusdrink

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close