Cornflakespanerad kyckling med currysås

Cornflakespanerade kycklingfilé som blir krispiga på utsidan och saftiga inuti. Serveras med kryddig ajvarpotatis och en god currysås. En fantastisk rätt som ligger på topplistan här hemma. Prova att panera kycklingen med quinoa för en nyttigare variant- recept hittar du HÄR!
03012016-IMG_246603012016-IMG_2492

6 portioner
Curry, paprika pulver, örtsalt/salt, svartpeppar- 1,5 tsk av samtliga kryddor
3/4 dl mjöl
4-5 kycklingfiléer
Cornflakes, vanlig ljus cornflakes
3 st ägg
TIPS! Prova att panera kycklingen med quinoa för en nyttigare variant- recept hittar du HÄR!

Gör såhär:
Blanda mjöl och kryddorna i en djup tallrik, vispa upp äggen med lite salt och lägg i en separat tallrik. Krossa cornflakes med händerna och lägg i en separat tallrik. Dela varje kycklingfilé i 2-3 delar, beroende på hur tjock filé du har. Doppa först filén i kryddmjölet, sen i äggen och slutligen i cornflakes. Gör så tills du har använt alla dina filéer, du kommer att behöva att fylla på din cornflakestallrik några gånger.

Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Värm ugnen till 200 grader. Ringla lite olja över filéerna. Grilla sedan i ugnen i ca 20-30, tiden varierar beroende på hur tunna skivor du har skurit varje filé. När jag skär en filé i tre skivor, blir den ganska tunna och behöver då 20 min i ugnen. En tjockare filé behöver ca 30 min. Du kan även fritera dem om du vill att de ska påminna om Kentucky fried chicken.

Kryddig ajvarpotatis
10 st mellanstora potatisar, oskalade och skurna i fyrkanter
1 dl ajvar
1 tsk lökpulver
1 tsk salt
Peppar efter smak
25 g smält smör
0.5 dl olja, raps eller olivolja

Tvätta potatisen ordentligt och blanda med alla tillbehör. Lägg i en ungsform med bakplåtspapper. Grilla i ugnen på 200 grader i ca 20 min.
Currysås
25 g smör
1 msk curry
1 msk mjöl
3 dl grädde
Halv hönsbuljong ( soja, salt eller grönsaksbuljong funkar oxå)
1 dl mjölk
Svartpeppar

Smält smör, tillsätt curryn och fräs en stund. Tillsätt mjöl och rör om. Blanda i övriga ingredienser och koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt sjuda i ca 3-4 min.

Panerad kyckling
Kycklingfiléer, kryddmjöl, ägg och krossad cornflakes redo. Även plåten som ska in i ugnen! Kavla upp ärmarna och sätt igång med dubbelpanering.
Cornflakespanerad kyckling
Först doppas kycklingen i kryddmjölet, sedan ägg och slutligen vänds den i cornflakes. Lättast är det om du jobbar med händerna och tvättar dina kladdiga fingrar med jämna mellanrum. Lägg filéerna på plåten och fortsätt doppa.

03012016-IMG_2300

Cornflakespanerad kyckling
Baka mitt i ugnen i ca 20-30 min.
Frasiga och goda, redo för servering.
Frasiga och goda, redo för servering.
Cornflakespanerad kyckling
Fantastiskt goda! Såsen och potatisen gör det hela ännu godare 😉

03012016-IMG_2492

Join the Conversation

  1. Magdalena says:

    Hej,

    Kan man göra samma sak med quorn?

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Det har jag aldrig testat så jag vet inte. Det kan gå 🙂

  2. Är dina cornflakes med socker eller bör man se till att använda cornflakes utan socker?

    1. Zeina Author says:

      Cornflakes utan socker ska det vara 🙂

  3. Kan du skriva receptet på potatisen ?:)

    1. Zeina Author says:

      Receptet finns i inlägget. Skrolla ner lite så hittar du den ❤kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close