Cupcakes med chokladfrosting och kokospekan

Saftiga chokladmuffins toppade med chokladfrosting och knäckig kokospekannötstopping. Galet goda och maffiga cupcakes! Dessa cupcakes är inspirerade av en tysk chokladkaka.

12 st cupcakes
Muffins:

75 g smör
2 dl vatten
1 dl kakao
2 st ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Kokospekan:
1 ägg
3/4 dl rörsocker
3/4 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
50 grovhackade pekannötter
1,5 dl riven kokos
Frosting:
200 g smör
2 msk grädde
4 dl florsocker
6 msk kakao

Gör såhär:
Börja med muffinsen. Värm ugnen till 175° (över och under värme). Klä en muffinsplåt med 12 st muffinsformar. Smält smör, tillsätt hett vatten. Låt koka upp, dra bort från värmen. Vänd ner kakao i smöret, blanda tills kakaon är klumpfri. Vispa upp äggen fluffiga med en elvisp i en bunke. Blanda ihop äggen med smörblandningen.
Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Sikta över äggen och vispa snabbt ihop en klumpfri smet. Fördela smeten i muffinsformarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 min. Låt svalna.

Förbered kokospekanen. Lägg ägg, rörsocker och grädde i en kastrull. Värm upp under städning omrörning och låt blandningen sjuda under ständig omrörning tills det börjar bubbla i kastrullen, ca 3-4 min. Viktigt att du alltid rör om, annars får du äggröra. Dra bort från värmen, vänd i riven kokos och pekan. Blanda och låt sedan kallna i kylen.

Frostingen. Vispa rumsvarmt smör och grädde krämigt med en elvisp. Blanda kakao och florsocker. Sikta ner över smöret och vispa snabbt ihop till en frosting. Vispa inte mer än nödvändigt, frostingen kan skära sig om du vispar för länge. Lägg frostingen i en spritspåse. Spritsa frosting över chokladmuffinsen och klicka kokospekan över. Ställ i kylen en stund innan servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close