Cupavci- Sockerkaksbitar med chokladglasyr och kokos

Cupavci, även kända som lamingtons, är en favorit i både Balkan och Australien. Sockerkaka doppad i chokladglasyr och rullad i kokos. Påminner lite om kärleksmums. Lite pilliga att göra men ÅH SÅ GODA!
24 bitar
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3/4 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g smör
1,5 dl mjölk
Glasyr:
75 g smör
5 dl florsokcer
0,5 dl kakao
Ca 3/4 dl kokhett vatten

Recept på kärleksmums hittar du HÄR!

Gör såhär:
Värm ugnen till 175°. Klä en mellanstor ugnsform, 20×30 cm med bakplåtspapper. Blanda mjöl, majsstärkelse, bakpulver och vaniljsocker i en skål och ställ åt sidan. Smält smöret, häll mjölken över smöret och låt svalna. Vispa socker och ägg vitt och pösigt med en elvisp. Sikta ner dom torra ingredienserna i äggsmeten, häll över smör och mjölk. Vänd försiktigt med en slev tills allting blir ordentligt blandat. Häll smeten i formen och baka mitt i ugnen i ca 25-30 min. Ta ut kakan från ugnen och låt svalna. Skär sedan upp kakan i rutor.

Glasyr: Smält smöret, tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Doppa en kakbit i taget i glasyren. Lyft upp kakbiten med en gaffel låt överflödig glasyr rinna av och rulla sedan i kokos. Om glasyren som du jobbar med hårdnar i kastrullen så kan du värma upp den lite och fortsätta doppa kakorna. Låt kakbitarna stelna en stund innan servering. Förvara i kylen om de inte ska ätas direkt, innan servering låter du dem stå en stund i rumstemperatur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close