Dakbokkeumtang- Koreansk kycklingryta

Lättlagad och smarrig koreansk gryta på max 30 min! Fantastiskt god och smakrik koreansk husmanskost. Justera hettan efter smak och ha i så mycket chilipasta och chiliflakes som du tycker om.

6 port
800 g kycklingfilé (lår eller bröstfilé)
2-3 morötter
6 st fasta potatisar
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 hönsbuljong utspädd i 4 dl kokhett vatten
Rapsolja till stekning
Sås:
2-3 msk Gochujang (koreansk chilipasta, justera hetta efter smak)
1 msk Gochugaru (koreanska chiliflakes, kan ersättas med 0,5 msk vanliga chiliflakes)
2 msk japansk soja
2 msk socker eller honung
1 msk sesamolja
Serveringsförslag:
Ris, salladslök, sesamfrön och chiliflakes
 
Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till såsen i en skål och ställ åt sidan. Hacka kyckling och grönsakerna i bitar. Finhacka vitlök.
 
Hetta upp olja i en traktörpanna eller gryta. Stek kycklingen tills den får en stekyta. Vänd i såsen, vitlök och stek lite till. Häll över grönsakerna och stek lite snabbt. Tillsätt kycklingbuljongen, blanda noga och låt puttra under lock på medelhög värme i ca 15 min. Servera och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close