Ta nudlarna till en helt annan nivå och njut av dan dan nudlar. Kinesiska nudlar med sting som serveras med en kryddig färs och en het och ljuvlig sås. Såsen läggs i botten av en skål och toppas sedan med alla goda tillbehör. Blanda med chop sticks och njut!
4-6 portioner
Servering:
400 g nudlar (jag tog äggnudlar)
150 g färsk spenat eller pak choi
Sesamfrön eller jordnötter
Färsen:
500 g färs (kött eller vegofärs)
1 msk riven färsk ingefära
2 rivna vitlöksklyftor
3 msk japansk soja
2-3 msk fermenterade svarta bönor i chilioljan (se bild)
2 salladslökar
Olja till stekning
Såsen:
0,5-1 dl chiliolja (justera styrka efter smak)
0,5 dl japansk soja
2 msk tahina (sesampasta)
2 msk svart kinesisk vinäger
1 tsk sichauanpeppar
2 msk socker eller honung
1 riven vitlöksklyfta
Gör såhär:
Börja med såsen: Lägg sichauanpepparkornen i en helt torr stekpanna och rosta på medelhög värme i ca 1 min. Mortla sedan pepparkornen. Blanda pepparn med resten av ingredienserna till såsen. Du kan enkelt justera smakerna i såsen efter vad du tycker om. Öka eller minska vinägern, ha i extra tahina om du gillar det, minska chilioljan osv.
Färsen: Blanda alla ingredienser förutom salladslöken till färsen i en bunke. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen på hög värme under ständig omrörning. När färsen fått färg och smular sig vänder du i salladslök som du har hackat.
Servering: Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka spenat eller pak choi grovt. Hacka salladslöken. Lägg sås i botten av en skål. Lägg nudlar över. Toppa med färs, spenat, salladslök och blanda sedan allting. Garnera med sesam eller jordnötter lite salladslök och njut!
Tagga någon som behöver inspiration till veckans middagar! Här kommer veckans matsedel med fräscha somriga recept ☀️ Som alltid finns det ett vegetariskt alternativ💚
Denna vecka hittar du recept på zucchinibiffar med fetaost, kycklinglasagne extra allt eller stekpannelasagne, vietnamesiska biffar med glasnudelsallad eller vietnamesiska sommarrullar, ugnsbakad torsk med sparris eller gnocchi med sparris, lyxig räkpasta på 15 min eller smarrig pasta på 10 min. På baktipset finns recept på sockerkaka med citron🍋 Recept på allt gott i länken i min profil @zeinaskitchen
Ostbricka och virgin strawberry daiquiri
à la @andrafarhad 🤩
Recept på drinken🍓
2 glas
150 g djupfrysta jordgubbar
2 st lime
Ca 4 dl Lemon schweppes
Lime, mynta och is till servering
Gör såhär:
Presa limen. Lägg jordgubbar, limejuice och schweppes i en mixer och mixa tills du får en jordgubbsslush. Häll upp i glas, späd ut med lite mer schweppes och servera!
Hej ❤️
Tänkte dela med mig lite kul som jag har gjort under april och maj. Ni ser endast massa matbilder här i mitt flöde men det händer så mycket bakom kulisserna. Här kommer lite bilder på vad jag har jobbat med och gjort.
1. Handelskammaren bjöd in mig som talare i deras öppet hus. Det var så inspirerande att träffa massa härligt folk och entreprenörer. Jag berättade om min resa och vilka utmaningar man tacklas med när man driver eget bolag. Det ser oftast väldigt härligt ut här i mitt flöde, vilket det är. Jag älskar mitt jobb men det är många gånger tufft. Ibland känns det som extra tufft för att jag är en kvinna med slöja.
2. Ett samarbete jag är oerhört stolt över. I höst kommer jag vara ambassadör för @mustaschkampen . Bilder på mig i mustasch finns snart att se lite överallt för att uppmärksamma mustaschkampen. Förhoppningsvis lyckas vi få så många som möjligt att stödja kampen mot prostatacancer.
3. Jag gästade Malou Efter Tio och pratade om sorgen efter att ha förlorat min mamma och storebror. Så svårt att prata om det men det var ett fint samtal.
4. Tillsammans med Friends lanserar vi Kunskapsbanken – Mobbningens motsvarighet till 1177.
5. På besök hos mitt förlag. Snart släpps min brödbok😍 det planeras för fullt inför lanseringen!
6. Firar Eid i Norge med NRK. Det var så kul! Håller tummarna att Sverige sänder ett liknande program nästa år.
7. Körkortet! Så svårt att få ihop det just nu med mitt jobb och livspusslet med familj. Men jag kämpar på. Kör så ofta jag kan på kvällarna.
8. Igår lagade jag mat på scen med Nordic Future Food i Kistamässa. Jag lagade framtidens hummus gjord med svenska, kravmärkta råvaror(bilden kom inte med 🙈)
9. Så roligt samarbete som ni kommer att se mer av i höst. Kommer att jobba för fullt med detta nu under en period.
TÄVLING🎉
Tre personer har chansen att vinna en goodiebag med godsaker och merch från @edgyveggie
För att vara med och tävla:
📣Följ @edgyveggie & @zeinaskitchen
📣Tagga 3 kompisar som inte får missa att smaka Edgy Veggies läckra produker.
Lycka till! Tävlingen avslutas den 17 maj
Nu kan du även hitta Edgy Veggies seitan på Mathem.se 🎉
Vi har precis lagat och ätit dan dan nudlar. Succé!! Så himla smakrikt och ändå enkelt att laga, precis som alla dina recept, Zeina!
Det var gott ända till schizuanpepparen kom fram. Har ni inte ätit det innan så var försiktig ⚠️ fick en bedövningskänsla i munnen och resten gick inte att äta
Jag hittar inte fermenterade svarta bönor,vad kan jag ta i stället?
En liten varning för barnfamiljer! Sichuanpepparn år fruktansvärt stark och bedövande. Smakade på ett par pepparkorn “för att testa” och blev alldeles bedövad i munnen och tungan. Jag trodde jag skulle kvävas och fick kräkreflexer. Men maten som jag lagade med Sichuanpepparn blev god och jag ska absolut laga den här nudelrätten..