Pommes laddade med allt som är gott? Ost, jalapeno, rostad lök, koriander, salladslök, tomat… ja men du hör! Ställ fram dirty fries på middagsbordet eller som snacks till fredagsmyset och njut!
4 portioner
600 g fast potatis (jag använde 4 bakpotatisar)
3 msk rapsolja
Salt & svartpeppar
Cheddarostsås:
150 g riven cheddarost
2,5 dl mjölk
25 g smör
2 msk vetemjöl
Salt
Topping:
1 salladslök
8 st körsbärstomater eller 1 tomat
1 näve inlagda jalapeno
2-3 msk rostad lök
Koriander eller persilja
Gör såhär:
Värm ugnen till 225°, över och under värme. Skär potatisarna i stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper (funkar även utan bakplåtspapper men potatisarna kan fastna på plåten). Ringla rapsolja över och tillaga mitt i ugnen i ca 12 min, tills potatisarna får en gyllene yta. Vänd på potatisarna och tillaga i ytterligare ca 8-10 min. Krydda med salt och peppar.
Gör ostsåsen. Smält smör i en lite kastrull eller stekpanna. Fräs mjölet under omrörning i ca 30 sek. Tillsätt mjölk och koka upp under omrörning. Tillsätt osten, sänk värmen och rör om tills osten smälter. Dra bort från värmen. Lägg pommesen på ett fat, toppa med ostsåsen och resten av toppingen. Servera direkt och njut!