Duchessepotatis är potatismos spritsad som fina toppar. De kommer att piffa upp den enklaste till den lyxigaste rätten. Både vackra att se på och goda att äta. Smaksätt eller behåll dem neutrala.
Pommes duchesse
1 kg mjölig potatis
2 äggulor
50 g rumsvarmt smör
Salt (gärna örtsalt)
1 krm muskotnöt
Svartpeppar
1 dl finhackade örter (välj en sort eller mixa fritt tex dill, timjan, persilja, rosmarins, basilika, gräslök osv)
2 dl riven parmesan
1 riven vitlöksklyfta
Gör såhär:
Skala och skär potatisen i grova bitar, koka mjuka och sila sedan av. Mosa potatisen med en potatispress, klicka smör över och blanda. Tillsätt sedan övriga ingredienser och blanda väl. Lägg moset i en spritspåse med tyll och spritsa ut fina toppar. Värm ugnen 225°, över och undervärme och tillaga mitt i ugnen i ca 10 min, tills de får en fin färg.
qhsa9h