Nachoplåt med potatis

Idag grillade jag tacoburgare. Jag slängde även ihop en nachoplåt som jag ställde på grillen och serverade vid burgarna. Istället för tortillachips hade jag potatisskivor i botten av formen. Fantastiskt gott var det. Supersmidigt att tillaga på grillen men det funkar förstås perfekt att även tillaga i ugn. Detta kan du göra med tacorester, som tex tacofärs och toppa fritt efter smak. Jag hade bönor, grönsaker och ost. Mums!

4 portioner
4-5 st mellanstora potatisar
1 frp kokta svarta bönor (380 g, kan ersättas med andra bönor efter smak)
Ca 3 dl majskorn
1 röd paprika
Ca 0,5 dl jalapenoskivor (färsk eller inlagd)
200 g riven ost
Rapsolja
Kryddor:
2 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk vitlökspulver
Salt och peppar

Jag serverade tacoburgare bredvid, recept hittar du HÄR!

Gör såhär:
Skär potatisarna i runda skivor, skär inte för tunt och behåll gärna skalet på. Krydda potatisarna med paprikapulver, spiskummin, vitlökspulver, salt och peppar. Ringla olja över och blanda. Nu kan du välja om du vill baka potatisarna i ugn eller steka i olja. Jag stekte potatisarna.
Stekning: Hetta upp olja i en stekpanna och stek potatisskivorna gyllene ca 2-3 min på varje sida.
Ugn: Lägg potatisarna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla lite olja över. Värm ugnen till 225°. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 min.

Sköj bönorna och låt rinna av. Skär paprika i små tärningar. Smörj en värmetålig form med olja, lägg potatisarna i formen, strö hälften av osten över. Toppa med bönor, majs och paprika. Strö salt och peppar över. Lägg resten av osten över och avsluta med jalapeno. Nu väljer du om du vill tillaga i ugn eller på grillen.
Ugn: Värm ugnen till 225°. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 min.
Grillen: Täck formen med ett lock eller folie. Ställ formen på grillen och låt tillagas i ca 10 min. Dra bort locket och låt tillagas nån minut till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close