Tacoburgare

En av kidsen önskade sig tacos till middag och den ena ville ha hamburgare. Då fick det bli tacoburgare. Blev supergott! Om du har färdigmixade tacokrydda hemma kan du ersätta alla kryddor och vitlök med det. Lika goda att tillaga på grillen eller att steka i stekpanna

Ca 6 st burgare 
1 kg köttfärs av valfri sort
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk torkad oregano
1 msk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk cayennepeppar
Salt & svartpeppar
Serveringsförslag:
Mexikansk coleslaw
Hamburgerbröd
Guacamole
Potatisnachos
Cheddarost, tomat, gurka, lök, jalapeno


Gör såhär:
Blanda köttfärsen med alla ingredienser. Låt gärna färsen stå i kylen en stund innan den tillagas. Detta för att smakerna ska blandas samman ordentligt. Men inte nödvändigt om du inte har tid.
Innan färsen ska tillagas låter du den stå en stund i rumstemperatur. Ta en stor bit färs, forma till en boll och platta sedan ut den.
Lägg i en het stekpanna med olja på hög värme, tryck burgaren med en stekspade eller en potatispress samtidigt som du steker dem. Håll den nedtryckt en stund, vänd på burgaren efter ca 2-3 min och gör samma sak på nästa sida. Eller lägg burgarna på grillen och grilla ca 3-4 min på varje sida. Under tiden du steker/grillar lägger du de färdigstekta burgarna på en tallrik eller bricka och täcker dem med aluminiumfolie. Jag rekommenderar dock att burgarna serveras direkt.

Join the Conversation

  1. Tacoburgarna och den mexicanska coleslawn blev verkligen supergott. Dina recept är alltid så goda och inspirerande glad att jag hittat hit 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close