Smördegspiroger med sesam och färskost

Supergoda och frasiga smördegspiroger som du enkelt slänger ihop. Lika goda att serveras kalla som varma.

10 st smördegspiroger
150 g färskost
100 g riven ost
10 st små smördegsplattor
1 ägg till pensling
Sesamfrön till garnering
TIPS! Blanda ca 1 dl finhackad jalapeno (jalapeno på burk) i ostblandingen så får du chilicheese piroger. SUPERGOTT!

Gör såhär:
Blanda färskost och riven ost i en skål. Lägg en klick ostblanding på en smördegsplatta. Pensla kanterna med ägg. Vik ihop två kanter. Skär bort den spetsiga delen av den tredje kanten och vik ihop den med. Nu har du en snygg triangel. Nyp ihop kanterna ordentligt. Superviktigt att du nyper ordentligt, annars kan pirogerna öppnas upp vid gräddning. Pensla pirogen med ägg, strö på sesamfrön och lägg sedan på en plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen på 225° i ca 12-15 min, tills de blir frasiga och gyllene. Om det har runnit ut ost från pirogerna är det bara att ta upp osten med en sked och lägga det på pirogerna medans de fortfarande är varma. Servera dem varma eller kalla. 

Join the Conversation

  1. Åh dina recept får det alltid att vattnas i munnen! Sluta aldrig! <3

  2. Cissi says:

    Zeina du är min nya favorit på recpethimlen. Jag tittar i kylskåpet och skafferiet vad jag har hemma och måste ta rätt på för att dra ner på matsvinnet, skriver i din sökruta och vips kommer det nåt gott och lättlagat recept
    Älskar’t ❤ Tack!

  3. Birgitta Green Jeppsson says:

    Hej. Jag beundrar att du hela tiden får fram nya maträtter som ser helt oemotståndliga ut! De är så genomtänkta och inte bara påhittade i en hast för att se kul och annorlunda ut. Ingredienserna är kombinerade med matlagningsmagi! Längtar till din nästa kokbok!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close