Buffé/ Libanon/ Mezza

Födelsedagsmiddag

För att det är min födelsedag! Tack snälla för alla gratulationer på Instagram och Facebook. Idag blev jag överraskad med fika ute i solen av mina barn och kära make. Blev så glad, dom hade gjort så fint. Påsklovet skulle egentligen spenderas i Malmö med min pappa och mina syskon men nu blir det inte så på grund av omständigheterna. Det är dumt att resa nu och jag vill inte utsätta min pappa för någon risk. Han är gammal och har problem med hälsan. Vi håller oss hemma denna påsk. Det känns tungt, har saknat pappa. Det var fint att tänka på något annat en stund och fira med familjen. Efter fikat gjorde det jag gillar mest, att laga mat i mitt kök med musik i bakgrunden. Det blev libanesisk middag med shawarma, toum, taboule och potatisskruvar. Det var gott! Nu ska vi krypa upp i soffan och se en film tillsammans. Var rädda om er. Kram <3

Du hittar 3 olika recept på shawarma HÄR! Med kött, kyckling eller vegansk. Jag gjorde varianten med kyckling men skippade paprikan och stekte kycklingen i stekpanna med olja istället för att baka i ugn. Jag minskade även mängden yoghurt för att det skulle bli enklare att steka kycklingen. Recept på potatisskruvar hittar du HÄR! taboule HÄR! och toum HÄR!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Maria
  05/04/2020 at 16:01

  “Jag gratulerar, jag gratulerar, jag gratulerar Nadja uti hundrade år” lalalala Grattis på födelsedagen 😀 Hoppas din dag var bara så fin den kunde nu i dessa coronatider. Har en fråga dock om dina potatisspiraler, blev sååååå glad att hitta ngt nytt med potatis och det såg så smakligt och gott ut, verkligen!! Man kan ju även lägga dem på grillen till sommarn, med olika kryddningar …. Hur gjordes dem, får inte ihop det utan en “äppelskruvarmaskin”, eller inte?
  Ha det bäst och sköt om er och de dina!!
  /Maria

 • Leave a Reply