En god och lättlagad äggrätt med het tomatsås och korv. Jag serverade rätten på brunchbuffén med en bit bröd och lite annat gott bredvid. Passar även fint att avnjutas till lunch.
![](https://i0.wp.com/media.zeinaskitchen.se/2017/09/brunch_21_Fotor.jpg?resize=1920%2C2466)
RECEPT PÅ ALLA RÄTTER SOM FINNS PÅ BILDEN HITTAR DU HÄR!
4 portioner
1-2 st kryddiga korvar (jag använder sujuk, chorizo passar också bra)
4 st ägg
1 gul lök
1 röd paprika
1 chili
2 vitlöksklyftor
4 st tomater (kan ersättas med 1 burk krossad tomat)
1 msk tomatpure
1 tsk paprikapulver
Salt och peppar
Persilja till garnering
Olja till stekning
Gör såhär:
Hacka lök och paprika i tunna strimlor. Finhacka vitlök och chili. Hacka tomaterna i fina tärningar. Hacka korven i slantar. Stek löken tills den blir glansig, tillsätt paprika och stek lite till. Vänd i vitlök och chili, stek under omrörning. Vänd i tomat, salt, peppar, paprikapulver, tomatpuré och stek en stund. Låt tomatsåsen puttra i 15-20 min.
Värm ugnen till 200°. Gör 4 gropar i tomatsåsen och knäck i äggen. Lägg korven över. Baka mitt i ugnen i ca 5 min. Garnera med persilja och servera med bröd.