Bröd/ Frukost/ Libanon/ Ost/ Palestina/ Smörgåsar/Baguetter/ Syrien

Manaishmackor

När man är sugen på manaish och vill ha det på momangen så passar det perfekt att göra manaishmackor. De blir klara på ett kick och smakar supergott. Det finns inget som slår riktiga manaish men dessa går inte  av för hackor. Recept på riktiga manaish hittar du HÄR! och recept på manaish i långpanna HÄR!

SE HUR JAG GÖR MINA MANAISHMACKOR I ETT KLIPP HÄR!

6 st manaishmackor
6 st runda bröd (tex polarbröd)
Förslag på fyllningar (varje sats fyllning nedan räcker till ca 6 st manaish mackor)
Ostfyllning:
100 g fetaost
100 g riven ost
1 msk sesamfrön eller nigellafrön
Zataarfyllning:
Ca 1 dl Zataar utspädd med ca 1 dl olja (lika delar raps- och olivolja)
Köttfärsfyllning:
200 g köttfärs
1 liten rödlök
1 st sivri (turkisk paprika) eller 0,5 grön paprika
1 st tomater
0,5 dl finhackad persilja
1 msk tomatpuré
2 msk olivolja
Salt & peppar

Gör såhär:
Förbered fyllningen: Smula fetaosten och blanda med den rivna osten. Späd ut zaatar med olja tills den får en lagom rinnig konsistens, den ska påminna om pesto. Finhacka alla grönsaker till köttfärsfyllningen och blanda sedan ihop med alla ingredienser till fyllningen.

Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Fördela fyllning jämnt över brödskivorna och baka sedan mitt i ugnen i ca 7-10 min. Servera gärna manaishmackorna nygräddade och varma. Jag serverar mina manaishmackor med tomat. gurka, oliver, chai och turkisk yoghurt som jag har ringlat olivolja över.

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply