Mör och saftig stekt entrecote serverad med vitlökskräm. Vitlökskrämen toum är en libanesisk specialitet som gärna serveras vid grillat. Perfekt till kött istället för vitlökssmör. Den smälter inte som smör gör och förblir fluffig och krämig på köttbiten.
4 portioner
Köttet:
4 skivor entrecoté, ca 1 cm tjocka
Flingsalt & svartpeppar
Olja till stekning
En klick smör
Toum (vitlökskräm)– recept finns HÄR!
Serveringsförslag:
Hasselbackspotatis
Krämig potatisgratäng
Kraschad potatis med vitlökssmör
Perfekt ugnsrostad potatis
Fler entrecoterecept:
Helstekt entrecote
Marinerad entrecote
Gör såhär:
Låt köttet stå i rumstemperatur i ca 30 min innan du tillagar det. Torka köttet torrt och krydda med salt och peppar på båda sidor. Värm en stekpanna med olja, stekpannan ska bli riktigt het. Lägg i köttet och stek i 2 min på en sida och vänd sedan. Stek i ca 1 på hög värme och lägg sedan en stor klick smör i stekpannan. Ös köttet med det smälta smöret samtidigt som du steker den i ca 1 min till. Om du steker köttet i ca 2 min på varje sida får du en medium rare biff, ca 3-4 min på varje sida för well done. Stektiden kan variera berodde på hur tjock köttbiten är. Låt köttet vila en stund och servera sedan med vitlökskräm och ett gott tillbehör. Smaklig spis!