Färs/ Grillat/ Iran/ Kebab/ Veganskt/ Vegetariskt

Vegansk kebab koobideh

Jag trodde aldrig att jag skulle ha ett vegansk recept på persiska kebab kobideh på bloggen! Jag säger bara WOW!!! till Anammas formbara färs. Min man som inte äter kött var helt lyrisk över att få äta detta idag. Fantastiskt gott! Både konsistens och smak var amazing. Det såg exakt ut som kött efter att kebaben hade grillats i ugnen. Häftigt!

6-8 portioner
850 g Anamma formbar färs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk paprikapulver
1 tsk gurkmeja
2 msk sumak (syrlig krydda från Mellanöstern, hittas i välsorterade mataffärer, kan ersättas med några droppar citron)
3/4 dl finhackad persilja
Salt & peppar
Olja till pensling av plåten
Goda veganska röror som passar bredvid:
Hummus
Muhammara
Ezme
Baba ganoush

Missa inte min veganska matsedel- du hittar den HÄR!

Gör såhär:
Riv löken på fina sidan av rivjärnet, lägg i en sil och pressa ur vätskan. Kasta vätskan och behåll lökmassan. Blanda lök, pressad vitlök, persilja, alla kryddor och färs ordentligt. Blanda med händerna och se till att kryddorna blir jämnt fördelat i färsen.

Värm ugnen 225°, gärna med grillfunktion på. Pensla en ugnsplåt med olja. Forma långa och platta kebab och lägg på plåten. Gör ett lätt räfflat mönster på kebaben med fingrarna. Tillaga kebaben mitt i ugnen tills färsen blir genomstekt och får färg, ca 10-12 min.

Servera gärna med grillade grönsaker och bröd. Jag grillade lök, sivri (turkisk långa paprikor) och tomat på högsta värmen i ugnen i ca 8 min.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Klara
  16/07/2018 at 11:56

  Testade det här receptet igår, och herre gud vad gott det blev! Jag har inte ätit “vanlig” koobide, så jag har inget att jämföra med, men det blev grymt gott i alla fall. Snygga blev de också! Så himla kul med veganska recept, tusen tack Zeina!

 • Reply
  Suzanne
  25/10/2018 at 20:11

  Hej!
  Hur många kebab får du ut av smeten?
  Är det 10 som på bilden eller har du gjort fler plåtar?
  Jag är så imponerad av dina recept, jag har testat massor och familjen blir alltid nöjda

 • Reply
  Camilla
  27/03/2019 at 14:33

  Så himla gott! Har aldrig ätit kebab (pga vegan) och undrat över hypen…nu fattar jag! Det här är min nya favoriträtt Tack för helt fantastiskt recept!

 • Reply
  Henrik
  09/07/2019 at 16:47

  Ohlala, dessa var helt grymt goda! Tack för receptet. Det var inte sista gången vi gjorde dessa!

 • Reply
  Max Karlsson
  28/01/2020 at 20:29

  Wow bland det bästa jag ätit. Kommer garanterat göras om!

 • Reply
  Anonym
  13/03/2020 at 16:47

  Godaste kebaben jag ätit!

 • Leave a Reply