Grönsaker/ Potatis/ Ryssland/ Soppor/ Veganskt/ Vegetariskt

Rysk potatissoppa med champinjoner

Vi älskar soppa här hemma och vår mest lagade soppa är linssoppan shorbet adas. Jag gillar att ständigt hitta nya sopprecept som gärna får vara snabblagade. Denna blev direkt en favorit hos hela familjen. Rysk potatissoppa med champinjoner och dill. Så enkel och så god! Du kan utan problem ersätta champinjonerna med kantareller eller karljohansvamp. Jag har vispgrädde i min soppa men växtbaserad grädde funkar också alldeles utmärkt. Recept på soppan hittade jag HÄR!

4 portioner
1 purjolök
2-3 st stora morötter
6 st mellanstora potatisar
Ca 250 g färska champinjoner
Smör eller olja till stekning (jag tog smör)
Ca 6 dl vatten
3 dl grädde
1 st lagerblad
Ca 2 msk finhackad färsk dill eller 1 msk torkad/fryst
1 st grönsaksbuljontärning
Salt & peppar
TIPS! Om du vill att din soppa ska vara lite tjock och krämig i konsistensen kan du tillsätta 1 msk mjöl samtidigt som du fräser potatisen i grytan.

Recept på borsjtj hittar du HÄR!

Gör såhär:
Skala morot och potatis. Skär morot och purjolök i slantar. Hacka potatis i tärningar. Hetta upp smör/olja och stek purjolök med morot under omrörning i ca 3-4 min. Vänd i potatis och stek nån minut till. Häll över hett vatten, lagerblad, smula i buljong och låt soppan puttra utan lock i ca 10-12 min, koka inte sönder grönsakerna.

Skär champinjonerna i skivor. Hetta upp en helt torr stekpanna och fräs champinjonerna på hög värme i ca 3-4 min.

Tillsätt grädde och dill i soppan och blanda. Vänd i champinjonerna, smaka av med salt och peppar. Låt soppan småkoka utan lock i ca 5-7 min. Klar och redo för servering, smaklig måltid!

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply