Fattiga riddare är underbara som mellanmål eller varför inte en lyxig frukost? Dessa passar vi på att unna oss på helgerna när hela familjen är samlade kring frukostbordet. Blir en härlig brunch att njuta av.
4 portioner, 8 st fattiga riddare
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl vetemjöl
8 st skivor brödskivor
0,5 tsk vaniljsocker (valfritt)
Stekning:
Smör
Smaksättning:
5 msk socker
1 tsk kanel
Gör såhär:
Vispa ägget med hälften av mjölken. Blanda i mjölet och vispa smeten klumpfri. Tillsätt resten av mjölken och eventuellt vaniljsocker, vispa lite till. Vänd en brödskiva i smeten, hetta upp en klick smör i en stekpanna. Stek sedan bröden ca 1-2 min på varje sida på medelvärme, de ska få en fin brun färg. Blanda kanel och socker, vänd bröden i blandningen eller behåll dem neutrala. Servera med sylt, grädde, sirap eller bär. Pudra gärna lite florsocker på vid servering 🙂