Fish and Chips med remouladsås

Fish and chips med hemmagjord remouladsås är himmelskt gott! En engelsk klassiker och favorit. 
fish and chips

4 portioner fish and chips
500g djupfryst eller färsk vit fiskfilé av valfri sort (tex rödspättafilé, torsk osv. De flesta vita fiskar funkar utmärkt)
0,5 dl mjöl som du ska vända filéerna i
Smeten:
1,5 dl mjöl
1 msk majsstärkelse eller potatismjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl kolsyrat vatten (vanlig vatten funkar oxå)
Salt & svartpeppar
Saften från 1 lime eller 0,5 citron
Fritering:
Neutral olja (tex rapsolja)
Remouladsås:
2 dl cremefraiche
1 dl majonäs
0,5 dl bostongurka
1 tsk dijonsenap
Salt & peppar
Ca 0,5-1 tsk gurkmeja (justera mängd efter smak)
Ca 2 msk lime- eller citronsaft

Gör såhär:
Börja med remouladsåsen, blanda alla ingredienser och ställ såsen i kylen.
Gör sedan smeten. Blanda mjöl, maizena, bakpulver, salt och peppar. Tillsätt vattnet och pressa i citron/lime och blanda ordentligt. Låt smeten stå och svälla en stund, ca 15 min. Använder du fryst fisk låter du den tina helt och rinna av, torka lätt med hushållspapper.  Hetta upp olja, vänd filén först i mjöl och doppa sedan i smeten. Fritera i ca 5 min på varje sida. Servera direkt med pommes och remouladsås.

fish and chips-5
fish and chips-4

 

Join the Conversation

  1. Cecilia S says:

    Hej,

    Jag tycker verkligen om dina recept, dock saknar jag en utskriftsfunktion så man på ett lätt & smidigt sätt kan skriva ut recepten.

  2. Annika says:

    Hej
    Vilket glutenfritt mjöl blir bäst till att fritera fisk som detta tro? Jag använder helst naturligt glutenfritt då jag känner att “av-glutifierat” vetemjöl känns för artificiellt (och dessutom så processat). 🙂
    HaD gott!
    //Annika

  3. Bra och informativ video. Supergott med Fish and Chips och Remouladsås! Men det ser ut som om en journalist har varit inne och skrivit för att majonnäs är felstavat. De skall vara två n i MAJONNÄS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2022. All rights reserved.
Close