Smakrikt ris med bönor som traditionellt serveras som en matig frukost med stekta ägg. För mig är detta en hel måltid som både mättar och är enkelt att laga. Gallo pinto passar perfekt att även serveras som tillbehör vid maten. Gott med all från grillad kyckling till en sallad.
4 portioner
4 dl ris (jag använder långkornigt ris, basmati funkar också)
1 gul eller rödlök
1 röd paprika
2 st vitlöksklyftor
1 liten knippe koriander
1 frp svarta bönor (á 400 g)
1 grönsaksbuljongtärning (valfritt)
6 dl kokhett vatten
Salt och peppar
Rapsolja till stekning
Serveringsförslag:
Stekt ägg
Gör såhär:
Hacka lök och paprika i små tärningar. Hacka koriander och vitlök fint. Sila av och skölj bönorna. Skölj riset noga och sila av.
Hetta upp olja i en kastrull och stek löken tills den får färg. Vänd i paprika, koriander och vitlök, stek lite till. Vänd sedan i bönorna, blanda allt. Tillsätt ris, buljong, salt och peppar. Häll kokhett vatten över, blanda noga. Lägg ett lock på kastrullen och koka upp riset. Sänk sedan värmen till medelvärme och låt riset tillagas tills det suger åt sig all vätska och mjuknar. Fluffa till riset med en gaffel och servera med stekt ägg.
Hej! Kan du säga namnet på riset du använder i receptet? Tack!