Kasta inte grönsakerna, gör en fatoush!

Annonssamarbete med LG

Jag har nämt tidigare på min Instagram att jag är ambassadör för LG. Tillsammans med LG kommer jag att ge mina bästa tips och recept på hur du kan minska ditt matsvinn. Det känns grymt bra att göra detta samarbete. Förhoppningsvis kommer många tänka till innan man kastar något som är fullt ätbart helt i onödan. Matsvinnet är en stor miljöbelastning och de svenska hushållen står för en mycket stor del av matavfallen. Oftast är maten som kastas absolut inget fel på och det hade kunnat räddas om man hade hanterat det annorlunda.

I mitt samarbete med LG har jag hållt i ett fantastiskt event där vi bjöd in olika influencers och lagade mat med råvaror som oftast kastas. Vi informerade även om hur man ska hantera maten och förvara den i kylen för att förlänga hållbarheten. Vi fick klämma och känna på LG:s kylar som har många smarta funktioner, som till exempelvis Door Cooling som gör att du får jämna temperatur i hela kylen och kan utan problem förvara mejeriprodukter i kyldörren. Det var ett superlyckat event.

Nu ska ni få ett supersmart recept på en av mina absoluta favoritasallader. Anledning till att den är smart är för att det är en perfekt sallad att göra på grönsaker som börjar kännas lite halvt trötta och på bröd som känns torrt och tråkigt. Dessutom är den supergod och kan varieras i det oändliga. Man kan ha i allt från morötter, kål till olika sorters bladsallad. En perfekt kylskåpsrens sallad.  Idag har jag gjort en klassisk fatoush på grönsaker man oftast har hemma. Detta är även några av de grönsaker som vi kastar som mest. Mina grönsaker kändes lite halvtrötta och brödet vart hårt och trist men det var absolut inget fel på dom. Min fatoush blev magisk!

6 portioner
2 st libabröd (eller ett annat bröd)
1 romansallad
3 st tomater
1 gurka
2 paprikor
1 knippe rädisor
2-3 st salladslök eller 1 rödlök
1 liten knippe persilja
3 st kvistar mynta
1-2 st citroner (justera syra efter smak)
1 msk sumak (syrlig krydda från Mellanöstern)
4 msk granatäppelsirap
3 msk olivolja
Ca 1 tsk salt
Olja till fritering

Gör såhär:
Skär brödet i bitar och fritera gyllene i olja. Låt rinna av på papper. Hacka alla grönsaker och låt rinna av en stund i en sil. Lägg grönsakerna i en skål, pressa citron över, tillsätt olivolja, granatäppelsirap sumak och salt. Blanda. Toppa med friterad bröd och servera genast!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close