Lättlagad och mycket god pastasås med både färskost och halloumi. Perfekt för ostälskaren. Du slänger enkelt ihop såsen på ett kick. Om du älskar halloumi måste du även testa min halloumi carbonara som jag har länkat till nedan. Ljuvlig!
4 portioner
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
3 dl creme fraiche
200 g färskost
Ca 150 g röd pesto med soltorkad tomat
150 g körsbärstomater
200 g halloumi
Olvilja till stekning
Salt & peppar
Serveringsförslag:
400 g pasta
Parmesan
Grönsallad (jag tog mixade salladsblad)
Recept på halloumicarbonara hittar du HÄR!
Gör såhär:
Dela tomaterna i halvor, skiva halloumi i små tärningar, finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja och stek löken under omrörning tills den mjuknar och får färg, ca 5-6 min. Vänd i vitlök och stek lite till. Tillsätt crème fraiche, färskost, pesto och rör om. Låt såsen sjuda utan lock i ca 10 min. Vänd i cocktailtomater och låt såsen puttra i ca 5 min.
Stek halloumi i en hel torr stekpanna tills den får färg, ca 2-3 min på varje sida. Vänd ner halloumi i såsen. Låt såsen puttra nån minut.
Koka pastan, spara 1 dl av pastavattnet precis innan du silar av pastan. Vänd ner vattnet i såsen och rör om. Smaka av med salt och peppar. Sila av pastan och servera med såsen.