One pan pasta- Allt i ett pasta

Jag måste erkänna att jag var väldigt tveksam innan jag testade “one pan pasta”  Men denna rätt har tagit “internetvärlden” med storm, så jag var tvungen att testa själv. Just idag var en dag där jag varken hade tid eller lust att laga något tidskrävande,  så jag antog utmaningen. Allting ska bara slängas ner i grytan, inget ska stekas eller förkokas. Låter ju för bra för att vara sant. Men det blev faktiskt gott, familjen älskade den och gav den 10 poäng. Receptet kommer från Martha Stewart, se gärna klippet i länken längst ner innan du sätter igång.
11880581_1592040737728420_7237438298294196591_n2

4 portioner One- pan pasta
400 g spaghetti
400 g Körsbärstomater
1 lök
4 vitlöksklyftor
2 kvistar basilika
0,5 tsk chiliflakes
2 msk olivolja
2 tsk salt
Svartpeppar
1,3 liter vatten
Garnering:
Riven parmesan
Olivolja

Gör såhär:
Skiva vitlök och löken tunnt. Dela tomaterna i halvor. Lägg allting i en djup stekpanna eller kastrull. Låt koka upp på hög värme, sänk sedan värmen lite och rör om konstant i ca 11 min. Servera genast med riven parmesan, ringla lite mer olivolja på och färska basilikablad. Jag strödde chiliflakes på min tallrik istället för att blanda det i såsen för barnens skull. Den ska serveras direkt, den är inte lika god att värma upp vid senare tillfälle eller nästa dag.

951 

Join the Conversation

 1. Saraa says:

  Testade receptet och lade till champinjoner blev oemotståndligt gott, alla hemma älskade det

  1. Zeina Author says:

   Så härligt 😀 Tack för att du lämnade en kommentar /Zeina

  2. Zeina Author says:

   Ja visst är den god 🙂 skoj att du var nöjd. tack för att du skrev en kommentar. Ha en fortsatt fin fin dag /Zeina

 2. Hejsan. Jag har spagetti som bara ska koka typ 5 minuter så jag antar att jag ska dra ner på koktiden eller ska jag lägga i pastan en liten stund efter det andra? Härlig blogg!

  1. Zeina Author says:

   Tack 😀 det är bara att köra och koka allting tills pastan är klar. Lycka till. Kram /Zeina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close