Den godaste champinjonsåsen som kan avnjutas till det mesta. Servera såsen med pasta, riven parmesan, ruccola och lite balsamico. Riktigt gott. Eller tillsammans med kyckling och ris/potatis. Passar även utmärkt till en bit kött.
4-6 portioner
Ca 20 st champinjoner
1 röd eller gul lök
2 vitlöksklyftor
5 dl grädde (valfri fetthalt)
1-2 dl mjölk
1 tsk dijonsenap
1 msk japansk soja eller en bit buljongtärning (tex höns eller grönsak)
Salt & peppar
2-3 msk Finhackad persilja (torkad, färsk eller djupfryst, välj fritt)
Gör såhär:
Finhacka champinjonerna och löken. Börja med att fräsa champinjonerna på hög värme under omrörning i en helt torr stekpanna. När champinjonerna slutar vätska sig och mjuknar stänger du av värmen och ställer åt sidan. Hetta upp olja och stek löken tills den mjuknar och får färg. Pressa i vitlök och stek lite till under omrörning. Blanda i champinjonerna och fräs hastigt. Häll i de övriga ingredienserna och låt få puttra 10-15. Servera med valfri tillbehör, se förslag i rubriken. Enkelt och gott!
Ser så gott ut dessutom är den hur enkel som helst att göra. Jag måste prova. Den kommer med största sannolikhet att vara min 8 åriga dotters favorit sås. Tack Zeina
ÅH! Så härligt. En kram till dig och din dotter. Tack /Zeina 🙂
Du skulle nog varit den bästa kompanjonen om jag skulle starta en restaurang vilket är min dröm!! Kul att se att någon delar lika mycket kärlek och passion till mat som mig 🙂
Så härligt 😀 mat är kärlek. Kul att du också gillar att laga mat. Sköt om dig och hoppas att du öppnar din resturang en vacker dag. Kram fina du