Jag drack minst en iskall frappe om dagen när jag besökte Grekland. Åh maten var verkligen en njutning där. Allting var bara så himla gott och frappen var en stor favorit.
1 kopp frappe
2 msk snabbkaffe
1 msk socker
2 msk kallt vatten
2 dl mjölk (läs tips)
Is till servering
TIPS! Du kan minska mängden mjölk och istället späda ut kaffet med vatten och sedan tillsätta en skvätt mjölk. Då får du en äkta grekisk frappe. Jag gillar min frappe med extra mjölk.
Gör såhär:
Lägg snabbkaffe, socker och vatten i en liten bunke och vispa fluffigt med en visp eller mjölkskummare. Det tar ca 3-4 min tills kaffet blir fluffigt så ha tålamod när du vispar. Lägg is i ett glas, toppa med kaffeskum och häll mjölk över. Servera direkt och njut!
Funkar det med vanligt kaffepulver?
Jag vet inte men skulle kunna tro att detta fungerar? Du kan kolla på Youtube
Nä du måste ha snabbkaffe som löser upp sig i kallt vatten
Det är första gången jag kommenterar på din blogg, vill säga att den är uppskattad och brukar använda dina recept. Innan en månad bakade jag upp och ned vänd jordgubbskaka och den blev jättegod med vispad grädde.
Undrar om någon provat att göra Grekisk frappe utan socker, och hur det blev i så fall.