Syrlig och frisk lemonad som får en vacker färg och fruktig smak från hallon. Underbar sommardrink!
Ca 1,5 liter hallonlemonad
Sirap:
200 g hallon (färska eller djupfrysta)
2 dl socker
2 dl vatten
Lemonad:
3-5 citroner (justera syra efter smak)
Ca 1 liter vatten
Gör såhär:
Blanda socker och vatten i en kastrull, koka upp under omrörning. När sockret löses upp tillsätter du hallonen (spara lite hallon till garnering). Låt bären puttra i sirapen samtidigt som du mosar dem ordentligt, de kommer att ge sirapen en vacker färg och god smak. Låt allting få puttra i ca 3-4 min. Stäng av värmen, lägg ett lock på kastrullen och låt sirapen kallna helt. Sila sedan bort hallonkärnorna.
Pressa citronerna och blanda med sirapen. Späd ut med önskad mängd vatten. Smaka av och tillsätt eventuellt mer socker eller citron. Häll upp i glas, toppa med mycket is, lime eller citronklyftor och färska hallon. Servera och njut! Lemonadens hållbarhet är ca 4-5 dagar i kylen.