Supergod havregrynsgröt som smakar äppelpaj. God som frukost, mellanmål eller som en stärkande fika!
4-5 portioner
6 dl havregryn
2 st äpplen
3 dl mjölk (kan bytas ut mot mandel- ris- eller sojamjölk)
6 dl vatten
1 nypa salt
0,5 tsk vaniljsocker eller vaniljextrakt
1 tsk kanel
Söta med ett av alternativen (kan uteslutas för ett sockerfritt alternativ):
2 msk honung
2-3 msk socker (råsocker är supergott i gröten)
Gör såhär:
Skala eller behåll skalet på och skär äpplena i bitar. Om du vill ha mjuka äppelbitar blandar du dem i en kastrull med vatten och låter dem koka i ca 5 min, sen tillsätter du övriga ingredienser. Om du vill ha krispiga äppelbitar (vi gillar äpplena krispiga i gröten) blandar du dem med havregryn, salt, vatten och mjölk i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt småsjuda i 5 min. Vänd i kanel, vaniljsocker och eventuellt socker eller honung. Servera med mjölk.
Hej, det här låter ju fantastiskt gott. Hur mycket av allt för 2 personer?