Köttfärslimpa serverad med ugnsrostad potatis och en krämig kantarellsås. Min hemliga ingrediens i köttfärslimpan som gör den extra god är rostad lök. Den rostade löken har mer djup i smaken. Du kan absolut ersätta den med stekt lök men jag rekommenderar verkligen att du ska testa med rostad lök.
8 port
1 kg köttfärs
1 dl ströbröd
2 dl rostad lök eller 1 gul lök
2 dl mjölk
2 ägg
1 msk dijonsenap (kan uteslutas)
1 msk paprikapulver
Örtsalt (eller salt) & svartpeppar
Ca 800 g potatis
Kantarellsås:
400 g kantareller
2 schalottenlök eller 1 gul lök
5 dl grädde (valfri fetthalt)
2 msk japansk soja
Salt & svartpeppar
Smör och rapsolja till stekning
Gör såhär:
Värm ugnen till 200°, över och undervärme. Blanda ihop alla ingredienser till köttfärslimpan. Lägg färsen på en plåt, forma till en slät och sprickfri köttfärslimpa. Lägg potatis runtom och tillaga sedan mitt i ugnen i 60 min.
Hetta upp smör och rapsolja. Stek kantarellerna på hög värme tills dom får en fin yta och slutar vätska sig. Tillsätt lök som du har hackat fint och stek tills löken får färg. Ha i soja och stek lite till. Tillsätt grädde, koka upp, smala av med salt & peppar, låt puttra utan lock i 6-7 min. Servera och njut med köttfärslimpa och rostad potatis.