En god och krämig champinjonsoppa som tillagas ganska snabbt. Sitter fint som en förrätt eller lunch. Serverar man ett gott bröd bredvid blir det en riktig god och mättande middag. Jag serverar min soppa med brödpinnar på 30 min- recept HÄR!
6 portioner krämig champinjonsoppa
500 g färska champinjoner
1 lök eller en halv purjolök
5 dl grädde (valfri fetthalt)
8 dl mjölk
1-2 st svampbuljongtärning
Salt & peppar
10 g smör till stekning
Brödpinnar– recept HÄR!
Gör såhär:
Hacka lök och champinjonerna. Hetta upp en helt torr stekpanna och lägg i champinjonerna. Stek under omrörning i ca 2 minuter, tills det mesta av vätskan har försvunnit ur champinjonerna. Ställ sedan åt sidan. I en kastrull smälter du smör och steker löken tills den mjuknar och blir glansig. Vänd i champinjonerna och fräs lite till. Tillsätt alla övriga ingredienser och koka upp soppa, sänk värmen och låt puttra i ca 15-20 min. Mixa soppan till önskad konsistens, späd eventuellt ut med mer mjölk om den känns för tjock. Servera!
hej! kan man ersätta svampbuljongtärning mot grönskasbuljongtärning?
Hej,
Det funkar alldeles utmärkt 🙂