Krämig och underbart god pasta med champinjonsås, serveras med parmesanost och ruccola. Åh så läckert! Att man enkelt slänger ihop rätten gör inte saken sämre. Lyxigt, gott och enkelt!
6 portioner
500 g färska champinjoner
5 dl grädde (valfri fetthalt, gärna vispgrädde)
2 dl mjölk
1 schalottenlök eller liten lök
3 vitlöksklyftor
2 msk vetemjöl
Ca 1-2 msk soja
1 tsk dijonsenap (kan uteslutas)
Ca 1 dl finhackad persilja
Salt & svartpeppar
Smör och olja till stekning
Servering:
600 g pasta (gärna färsk fettuccine eller tagliatelle)
Parmesanost
Ruccola eller basilika
Gör såhär:
Hacka champinjoner, lök, vitlök och persilja. Hetta upp en torr stekpanna (tillsätt ingen olja eller smör), fräs champinjonerna på hög värme i ca 2 min. De kommer att släppa ifrån sig mycket vätska och minska till mer än hälften i volym. Lägg undan champinjonerna åt sidan. I samma stekpanna (tvätta ej ur) lägger du en klick smör och rör runt i pannan så den suger åt sig smakerna från champinjonerna.
Tillsätt sedan lite olja och löken. Stek löken under omrörning tills den får färg. Tillsätt vitlöken och stek lite till. Rör i mjölet och stek allt några sekunder. Häll i grädde, mjölk, dijonsenap, soja, salt och svartpeppar. Koka upp under omrörning, sänk värmen, häll i champinjonerna och låt såsen puttra på medelvärme utan lock i ca 15 min. Smaka av och tillsätt eventuellt mer soja, dijonsenap, eller peppar. Vänd i persiljan och låt såsen koka i 3 min till. Servera med pasta, parmesanost och ruccola. Du kan vända ner pastan i såsen och servera direkt.
Supergott! Tack för recepten!