Krämig pasta med champinjoner

Krämig och underbart god pasta med champinjonsås, serveras med parmesanost och ruccola. Åh så läckert! Att man enkelt slänger ihop rätten gör inte saken sämre. Lyxigt, gott och enkelt!

6 portioner
500 g färska champinjoner
5 dl grädde (valfri fetthalt, gärna vispgrädde)
2 dl mjölk
1 schalottenlök eller liten lök
3 vitlöksklyftor
2 msk vetemjöl
Ca 1-2 msk soja
1 tsk dijonsenap (kan uteslutas)
Ca 1 dl finhackad persilja
Salt & svartpeppar
Smör och olja till stekning
Servering:
600 g pasta (gärna färsk fettuccine eller tagliatelle)
Parmesanost
Ruccola eller basilika

Gör såhär:
Hacka champinjoner, lök, vitlök och persilja. Hetta upp en torr stekpanna (tillsätt ingen olja eller smör), fräs champinjonerna på hög värme i ca 2 min. De kommer att släppa ifrån sig mycket vätska och minska till mer än hälften i volym. Lägg undan champinjonerna åt sidan. I samma stekpanna (tvätta ej ur) lägger du en klick smör och rör runt i pannan så den suger åt sig smakerna från champinjonerna.

Tillsätt sedan lite olja och löken. Stek löken under omrörning tills den får färg. Tillsätt vitlöken och stek lite till. Rör i mjölet och stek allt några sekunder. Häll i grädde, mjölk, dijonsenap, soja, salt och svartpeppar. Koka upp under omrörning, sänk värmen, häll i champinjonerna och låt såsen puttra på medelvärme utan lock i ca 15 min. Smaka av och tillsätt eventuellt mer soja, dijonsenap, eller peppar. Vänd i persiljan och låt såsen koka i 3 min till. Servera med pasta, parmesanost och ruccola. Du kan vända ner pastan i såsen och servera direkt. 

Join the Conversation

  1. Selma says:

    Supergott! Tack för recepten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close