Krämig pasta med svamp och kyckling

En riktigt krämig, god och lättlagad pastarätt måste ju ändå vara något av det godaste som finns. Jag har många olika recept på pastarätter med svamp på bloggen. I detta recept hade jag gräddfil istället för crème fraiche, det blev supergott och kändes inte lika mastigt. Blanda gärna olika svampsorter när du lagar denna.

4 portioner
Ca 600 g kycklingfilé
Ca 400 g svamp (blanda gärna olika sorter, jag tog shiitake och skogschampinjoner)
100 g riven ost (gärna cheddarost)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk vetemjöl
1 msk japansk soja
5 dl grädde
2 dl gräddfil
Salt & svartpeppar
Olja till stekning
Servering:
300 g penne pasta
Färsk basilika
Parmesanost

Recept på krämig svamppasta utan kyckling hittar du HÄR! och HÄR!

Gör såhär:
Hacka lök i små tärningar, hacka vitlök fint, hacka kyckling i bitar. Putsa och skiva svampen. Hetta upp en helt torr stekpanna och stek svampen på hög värme tills den slutar vätska sig. Lägg svampen åt sidan. I samma stekpanna tillsätter du olja, lök och vitlök. Stek tills löken mjuknar. Vänd kyckling och stek under omrörning tills kycklingen får färg. Vänd i vetemjöl och stek lite till. Tillsätt svampen, grädde, gräddfil, soja, salt, peppar och blanda. Låt såsen puttra utan lock i ca 15 min. Koka under tiden pastan.

Koka pastan al dente och sila av. Vänd ner pastan och den rivna osten i såsen, blanda och servera! Toppa gärna med parmesanost och färsk basilika vid servering.

Join the Conversation

  1. Anonym says:

    Det ser underbart gott och ganska enkelt ut

  2. Sumaya says:

    Finns det möjlighet att kunna spara alla recept som man tycker om så det är lättare att hitta nästa gång man besöker hemsidan så som man har det på köket.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close