En riktigt krämig, god och lättlagad pastarätt måste ju ändå vara något av det godaste som finns. Jag har många olika recept på pastarätter med svamp på bloggen. I detta recept hade jag gräddfil istället för crème fraiche, det blev supergott och kändes inte lika mastigt. Blanda gärna olika svampsorter när du lagar denna.
4 portioner
Ca 600 g kycklingfilé
Ca 400 g svamp (blanda gärna olika sorter, jag tog shiitake och skogschampinjoner)
100 g riven ost (gärna cheddarost)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk vetemjöl
1 msk japansk soja
5 dl grädde
2 dl gräddfil
Salt & svartpeppar
Olja till stekning
Servering:
300 g penne pasta
Färsk basilika
Parmesanost
Recept på krämig svamppasta utan kyckling hittar du HÄR! och HÄR!
Gör såhär:
Hacka lök i små tärningar, hacka vitlök fint, hacka kyckling i bitar. Putsa och skiva svampen. Hetta upp en helt torr stekpanna och stek svampen på hög värme tills den slutar vätska sig. Lägg svampen åt sidan. I samma stekpanna tillsätter du olja, lök och vitlök. Stek tills löken mjuknar. Vänd kyckling och stek under omrörning tills kycklingen får färg. Vänd i vetemjöl och stek lite till. Tillsätt grädde, gräddfil, soja, salt, peppar och blanda. Låt såsen puttra utan lock i ca 15 min. Koka under tiden pastan.
Koka pastan al dente och sila av. Vänd ner pastan och den rivna osten i såsen, blanda och servera! Toppa gärna med parmesanost och färsk basilika vid servering.
Det ser underbart gott och ganska enkelt ut