Krispig, kryddig och läcker kyckling med två goda dippsåser. Åh så gott!
Servera dem med sallad, ris, potatis eller i wraps. Smaksätt dem med dina favoritkryddor eller följ mitt förslag på kryddor. Du kan även strö på tacokryddor och du har en ny favorit till fredagsmyset. Jag doppar några kycklingbitar cornflakes och några i kokos med sesamfrön. Spännande och goda smaker.
6 portioner Krispig Kyckling
4 st kycklingfiléer
Panering:
2-3 ägg
2 dl vetemjöl
Ca 5 dl cornflakes
2-3 msk finhackad/torkad persilja, oregano, basilika eller koriander (jag använder torkad persilja i mina)
1 dl riven kokos
4 msk sesamfrön (jag hade även i lite svarta frön för färgens skull)
Kryddor:
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk spiskummin
1 tsk vitlökspulver
1,5 tsk salt/örtsalt
1 tsk svartpeppar
Eller ersätt alla kryddor med en påse Tacokryddmix
Sweet Chili dipp
3 dl cremefraiché
0,5 dl sweet chili
0,5 tsk salt
Blanda alla ingredienser, smaka av och tillsätt eventuellt mer sweet chili eller salt. Ställ i kylen en stund innan servering.
Gräddfilssås
3 dl gräddfil
1 dl majonäs
0,5 finhackad lök
Svartpeppar & salt
Blanda alla ingredienser och ställ i kylen en stund innan servering. Du kan även tillsätta 1 tsk curry i såsen.
Kycklingbitarna, gör såhär:
Dela varje filé i tjocka strimlor, försök att få lika stora bitar. Lägg i en skål, strö över alla kryddor och blanda väl. Låt gärna marineras en stund i kylen. Vispa äggen lätt, krossa cornflakes med händerna. Blanda cornflakes med finhackade/torkade örter och lägg i en tallrik. Blanda sesamfrön med kokosflingor och lägg i en tallrik. Lägg mjöl och ägg i separata tallrikar. Doppa först kycklingen i mjöl, sen i ägg och slutligen i cornflakes- eller kokosblandningen. Lägg på en plåt med bakpåtspapper. Fyll på dina tallrikar med mer mjöl/ägg/cornflakes/kokos vid behov.
Värm ugnen till 200°. Ta in plåten i mitten av ugnen och baka i 15 min. Ta ut plåten och vänd på alla kycklingbitar och ta in i ugnen igen. Tillaga i ytterligare 15 min.Servera med ris, sallad, potatis eller wraps.
Ska bara passa på att tacka för dina kycklingrecept. Såå goda!!