Kycklingklubba är en god vardagsrätt som är enkelt att tillaga, den sköter sig själv i ugnen. Dessa kycklingklubbor får en härlig smak av alla örter och vitlöken. Riktigt goda!
4 portioner
4 st kycklingklubbor
Marinad:
0,5 dl olivolja
1 tsk dijonsenap
3 st pressade vitlöksklyftor
Saften från 1 citron
1 tsk cayennepeppar (om du gillar hetta annars byt ut mot paprikapulver)
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad persilja
1 tsk salt (gärna örtsalt)
0,5 tsk svartpeppar
Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till marinaden och låt stå i 10 min. Skär 3-4 snitt tvärs över kycklingen, på skinnsidan. Pensla på marinaden och låt gärna kycklingen marineras en stund, antingen några timmar i kylen eller en timme i rumstemperatur. Värm ugnen till 200°. Tillaga mitt i ugnen i ca 45 min. Servera med bearnaisesås eller tsatsiki och grekisk potatisgratäng. Recept på gratängen hittar du HÄR!