Kycklinglasagne med kål

Krämig lasagne med bechamelsås, parmesan och kyckling. Så himla god! Kycklingen kan du enkelt ersätta med ett vegetariskt protein som tex quorn vegofileer.


8 port
Ca 400 g lasagneplattor
Ca 200 g riven parmesan
Fyllning:

Ca 900 g kycklingfilé eller vegetariskt protein som tex quorn 

1 gul lök
250 g champinjoner

4 vitlöksklyftor

300 g svartkål eller spenat
1 näve finhackad basilika eller 1 msk torkad
Salt & svartpeppar
Rapsolja till stekning

Bechamelsås:

75 g smör

2 dl vetemjöl

1,5 l mjölk (3% fetthalt)

1 krm riven muskotnöt

Salt & svartpeppar
Serveringsförslag:
Parmesan, balsamico och basilika

Gör såhär: 
Hacka lök och kyckling i tärningar. Grovhacka kål eller spenat, skiva champinjonerna, finhacka vitlöken. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tills den får färg. Vänd i svampen och stek lite till. Tillsätt kyckling och vitlök, stek under omrörning tills kycklingen får färg. Vänd i kålen/spenat och stek lite till. Blanda slutligen i basilika, salt & svartpeppar. Ställ åt sidan.

Hetta upp smör till béchamelsåsen i en kastrull. Låt gärna smöret brynas tills den får gyllene färg. Vänd i mjölet och stek under omrörning. Tillsätt mjölk och koka upp under ständig omrörning. Tillsätt muskot, svartpeppar och salt. Låt såsen puttra på medelvärme i ca 3-4 min.
 
Sätt ugnen på 200°, över och undervärme. Pensla botten av en ugnsform med béchamelsås. Lägg lasagneplattor i formen, lägg kyckling över, toppa med béchamelsås och riven parmesan. Gör samma procedur en gång till. Avsluta det sista lagret med lasagneplattor, bechamelsås och parmesan. Tillaga mitt i ugnen i ca 35 min. Ta ut från ugnen och låt lasagnen vila i 15 min innan du skär upp den. Toppa med färsk basilika, parmesan och ringla balsamico över vid servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close