Kycklinglasagne med kål

Krämig lasagne med bechamelsås, parmesan och kyckling. Så himla god! Kycklingen kan du enkelt ersätta med ett vegetariskt protein som tex quorn vegofileer.


8 port
Ca 400 g lasagneplattor
Ca 200 g riven parmesan
Fyllning:

Ca 900 g kycklingfilé eller vegetariskt protein som tex quorn 

1 gul lök
250 g champinjoner

4 vitlöksklyftor

300 g svartkål eller spenat
1 näve finhackad basilika eller 1 msk torkad
Salt & svartpeppar
Rapsolja till stekning

Bechamelsås:

75 g smör

2 dl vetemjöl

1,5 l mjölk (3% fetthalt)

1 krm riven muskotnöt

Salt & svartpeppar
Serveringsförslag:
Parmesan, balsamico och basilika

Gör såhär: 
Hacka lök och kyckling i tärningar. Grovhacka kål eller spenat, skiva champinjonerna, finhacka vitlöken. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tills den får färg. Vänd i svampen och stek lite till. Tillsätt kyckling och vitlök, stek under omrörning tills kycklingen får färg. Vänd i kålen/spenat och stek lite till. Blanda slutligen i basilika, salt & svartpeppar. Ställ åt sidan.

Hetta upp smör till béchamelsåsen i en kastrull. Låt gärna smöret brynas tills den får gyllene färg. Vänd i mjölet och stek under omrörning. Tillsätt mjölk och koka upp under ständig omrörning. Tillsätt muskot, svartpeppar och salt. Låt såsen puttra på medelvärme i ca 3-4 min.
 
Sätt ugnen på 200°, över och undervärme. Pensla botten av en ugnsform med béchamelsås. Lägg lasagneplattor i formen, lägg kyckling över, toppa med béchamelsås och riven parmesan. Gör samma procedur en gång till. Avsluta det sista lagret med lasagneplattor, bechamelsås och parmesan. Tillaga mitt i ugnen i ca 35 min. Ta ut från ugnen och låt lasagnen vila i 15 min innan du skär upp den. Toppa med färsk basilika, parmesan och ringla balsamico över vid servering.

Join the Conversation

  1. En lite dum fråga men vilka mått på formen använder du till lasagnen?
    Mvh Eva Hedblom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close