Stroganoff är verkligen en vardagsräddare som går hem hos dom flesta. Jag älskar stroganoff och som ni kan se nedan har jag länkat till många olika versioner som jag har testat. Idag testade jag med färs och det är helt enkelt för att kidsen var sugna på korv stroganoff men vi hade ingen korv hemma. Det blev fantastiskt gott och barnen gav rätten tummen upp! Vi åt pressad potatis bredvid men pasta, ris eller kokt potatis passar också alldeles utmärkt.
4 portioner
600 g färs (kött eller vegofärs)
1 gul lök
250 g champinjoner
3 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
2 dl hett vatten
1 msk worcestersås (valfritt japansk soja funkar också)
2 tsk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 dl crème fraîche
1 msk färsk persilja, finhackad att strö över
Smör & rapsolja (till stekning)
Serveringsförslag:
Ris eller potatis (vi åt pressad potatis bredvid)
Saltgurka
Recept på biff stroganoff hittar du HÄR! halloumi stroganoff HÄR! kyckling stroganoff HÄR! och korv stroganoff HÄR!
Gör såhär:
Hacka löken och skiva champinjonerna. Hetta upp en helt torr stekpanna och stek svampen på hög värme under omrörning tills den slutas vätska sig och får lite yta. Lyft ur stekpannan och lägg åt sidan. I samma stekpanna som du stekte svampen (diska inte ur stekpannan) lägger du en klick smör och rapsolja. Stek löken tills den blir glansig. Tillsätt färsen och fräs tills den får färg och smular sig.
Vänd i tomatpuré och fräs alltsammans hastigt.
Rör ner mjölet och stek lite till. Vänd i svampen och tillsätt resten av ingredienserna, förutom crème fraiche och persilja, och låt grytan puttra i cirka 15 minuter. Blanda i crème fraîche och smaka av med salt och peppar. Låt grytan puttra utan lock i cirka 5 minuter. Garnera med persilja och servera med önskat tillbehör och saltgurka.
Tagga någon som behöver inspiration till veckans middagar! Här kommer veckans matsedel med fräscha somriga recept ☀️ Som alltid finns det ett vegetariskt alternativ💚
Denna vecka hittar du recept på zucchinibiffar med fetaost, kycklinglasagne extra allt eller stekpannelasagne, vietnamesiska biffar med glasnudelsallad eller vietnamesiska sommarrullar, ugnsbakad torsk med sparris eller gnocchi med sparris, lyxig räkpasta på 15 min eller smarrig pasta på 10 min. På baktipset finns recept på sockerkaka med citron🍋 Recept på allt gott i länken i min profil @zeinaskitchen
Ostbricka och virgin strawberry daiquiri
à la @andrafarhad 🤩
Recept på drinken🍓
2 glas
150 g djupfrysta jordgubbar
2 st lime
Ca 4 dl Lemon schweppes
Lime, mynta och is till servering
Gör såhär:
Presa limen. Lägg jordgubbar, limejuice och schweppes i en mixer och mixa tills du får en jordgubbsslush. Häll upp i glas, späd ut med lite mer schweppes och servera!
Hej ❤️
Tänkte dela med mig lite kul som jag har gjort under april och maj. Ni ser endast massa matbilder här i mitt flöde men det händer så mycket bakom kulisserna. Här kommer lite bilder på vad jag har jobbat med och gjort.
1. Handelskammaren bjöd in mig som talare i deras öppet hus. Det var så inspirerande att träffa massa härligt folk och entreprenörer. Jag berättade om min resa och vilka utmaningar man tacklas med när man driver eget bolag. Det ser oftast väldigt härligt ut här i mitt flöde, vilket det är. Jag älskar mitt jobb men det är många gånger tufft. Ibland känns det som extra tufft för att jag är en kvinna med slöja.
2. Ett samarbete jag är oerhört stolt över. I höst kommer jag vara ambassadör för @mustaschkampen . Bilder på mig i mustasch finns snart att se lite överallt för att uppmärksamma mustaschkampen. Förhoppningsvis lyckas vi få så många som möjligt att stödja kampen mot prostatacancer.
3. Jag gästade Malou Efter Tio och pratade om sorgen efter att ha förlorat min mamma och storebror. Så svårt att prata om det men det var ett fint samtal.
4. Tillsammans med Friends lanserar vi Kunskapsbanken – Mobbningens motsvarighet till 1177.
5. På besök hos mitt förlag. Snart släpps min brödbok😍 det planeras för fullt inför lanseringen!
6. Firar Eid i Norge med NRK. Det var så kul! Håller tummarna att Sverige sänder ett liknande program nästa år.
7. Körkortet! Så svårt att få ihop det just nu med mitt jobb och livspusslet med familj. Men jag kämpar på. Kör så ofta jag kan på kvällarna.
8. Igår lagade jag mat på scen med Nordic Future Food i Kistamässa. Jag lagade framtidens hummus gjord med svenska, kravmärkta råvaror(bilden kom inte med 🙈)
9. Så roligt samarbete som ni kommer att se mer av i höst. Kommer att jobba för fullt med detta nu under en period.
TÄVLING🎉
Tre personer har chansen att vinna en goodiebag med godsaker och merch från @edgyveggie
För att vara med och tävla:
📣Följ @edgyveggie & @zeinaskitchen
📣Tagga 3 kompisar som inte får missa att smaka Edgy Veggies läckra produker.
Lycka till! Tävlingen avslutas den 17 maj
Nu kan du även hitta Edgy Veggies seitan på Mathem.se 🎉