Kyckling stroganoff

Stroganoff gjord me kyckling. Lättlagad och smarrig vardagsmat som du gör på ett kick. Denna rätt gjorde dundersuccé hos mina barn! Om du vill göra rätten med halloumi istället hittar du recept HÄR!

4 portioner
500 g kycklingfilé
1 gul lök
250 g champinjoner
3 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
1 msk worcestersås (valfritt)
2 tsk dijonsenap
3 dl crème fraîche
2 dl hett vatten
1 msk färsk persilja, finhackad att strö över
Salt & peppar
Serveringsförslag:
Kokt ris
Saltgurka

Gör såhär:
Skär kycklingen i bitar, hacka löken och skiva champinjonerna.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken i lite olja tills den får färg. Vänd i kyckling och stek under omrörning tills kycklingen får färg, ca 5 min. Tillsätt champinjonerna och fräs lite till. Vänd i tomatpuré och fräs allting hastigt. Rör ner mjölet och stek lite till. 

Tillsätt resten av ingredienserna, förutom crème fraiche och persilja, och låt grytan puttra i cirka 15 minuter. Blanda i crème fraîche och smaka av med salt och peppar. Låt grytan puttra utan lock i cirka 5 minuter. Garnera med persilja och servera med ris och saltgurka.

Join the Conversation

  1. Kyckling Stroganoff var jättegod och lättlagad.

  2. Lena Hagvall-Weström says:

    Festlig stroganoff. Lättlagad och en av Makens blivande favoriträtt.

  3. Lena B says:

    Supergod rätt! Tips! Vi hade lite kyckling kabanoss korv kvar från annan matlagning som vi slantade ner i vår stroganoff istället för champinjoner. Gjorde sitt till i både smak o finess.

  4. Qandeel says:

    Supergod!! Kan man dubbel ingredienser för att laga mer portioner? Tack!

  5. Maria says:

    I vilken kokbok finns dessa recept, om de är med i någon?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close