Butterchicken i Crock-Pot Express

Reklam för Crock-Pot

Här kommer mitt tredje men absolut inte sista recept när jag lagar mat med Crock-Pot. HÄR! har ni mitt första recept där jag lagar kik alicha och HÄR! lammtagine. Crock-Pot Express har blivit en stor favorit i köket och jag har lagat massor i den. Idag lagade jag ghorme sabzi och resultatet blev fantastiskt. Crock-Pot Express har många bra funktioner, du kan antingen använda slowcooker funktionen där maten tillagas långsamt eller tryckkokarfunktionen för att få maten klar på nolltid. Min mamma älskade sin klassiska tryckkokare och använde den flitigt under hela min uppväxt. Jag tyckte alltid att den var läskig och hade svårt att sitta i köket när det kokade kraftigt. Jag hoppade alltid till när den började pysa… haha jag tyckte den var så läskig. Crock-Pot Express tryckkockarfunktion känns supertrygg, man behöver inte ha koll på, den låser sig och sköter sig själv. Har man inte tid att släppa på trycket i Crock-Poten svalnar den av sig själv. Man kan även bryna maten direkt i Crock-Pot Express. Du kan se ett klipp HÄR! när jag lagar butter chicken.

6 portioner
1 kg Kycklingklubbor
Marinad:
2 dl turkisk yoghurt
2 tsk gurkmeja
1 msk paprikapulver
1 msk garam masala
1 msk spiskummin
Saften från en hel lime
1 tsk salt
Sås:
400 g krossad tomat
2 gula lökar
2 chili – kärna ur och hacka
1 bit ingefära
3 vitlöksklyftor
5 kardemummakapslar
2 kanelstänger
1 msk spiskumminfrön
4 st curryblad (kan uteslutas)
50 g smör
1 dl grädde
Serveringsförslag:
Ris
Färsk koriander

Gör såhär:
Dra av skinnet från kycklingen. Blanda alla ingredienser till marinaden och häll sedan över kycklingen. Låt gärna marineras i kyl över natten eller tillaga direkt. Hacka alla grönsaker som ska i grytan. Sätt Crock-Pot Express på Saute. Hetta upp olja och bryn kycklingen ca 5 min runt om.

Ta ur kycklingen och lägg åt sidan. Stek alla grönsaker och kryddor. Vänd i krossade tomater och blanda. Tillsätt kyckling och smör. Vänd i kycklingen igen. Lås din Crock-Pot och kolla att ventilen är stängd. Sätt den på Stew och låt koka i 35 min. Öppna upp ventilen och släpp på trycket. Öppna upp locket, vänd i grädde, blanda och låt stå nån minut. Garnera med färsk koriander och servera med ris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close