Lammtagine

REKLAM FÖR CROCK-POT

Dags för det nästa recept med Crock-Pot och denna vecka lagar jag tagine i Crock-Pot Slowcooker 6,0 L. Förra veckan lagade jag kik alicha, en vegansk gryta med kikärtshalvor. Taginen blev så läcker och alla smaker kom fram ordentligt när grytan fick tillagas långsamt och länge. Det smidiga med denna modell är att det ingår en stor innergryta som man kan ställa på spisplattan eller i ugn. Perfekt om man vill bryna tex kött innan man låter det koka långsamt i Crock-Poten. Det är en stor innergryta på hela 6 l så passa på att laga ett riktigt maffigt långkok och frys in. Du hittar fler grymma recept med Crock-Pot i deras receptbank HÄR!

6 portioner
1 kg lammkött (jag har använt lammstek)
2 st gula lökar
3 st tomater
4 vitlöksklyftor
Ca 12 st torkade aprikoser 
1 färsk chili (valfritt)
3 dl vatten
Olja till stekning 
Kryddor:
1 g saffran
1 tsk ingefärapulver
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin 
1 tsk ras el hanout (valfritt)
1 tsk cayennepeppar
0,5 tsk kanel
0,5 tsk korianderpulver
Salt & peppar
Serveringsförslag:
Bröd, couscous eller ris

Se ett klipp HÄR! på instagram när jag lagar tagine i Crock-Pot

Gör såhär:
Skär köttet i stora bitar och lägg i en skål. Häll över alla kryddor och blanda ordentligt. Låt gärna köttet marineras i kylen några timmar. Men det går också bra att hoppa över detta. 

Hacka lök i strimlor, finhacka vitlök och chili, hacka tomat i tärningar. Hetta upp olja i crock potens gryta och bryn köttet på spisplattan tills det får färg. Vänd i lök och stek under omrörning tills löken får färg, Vänd i tomat, chili, vitlök och stek lite till 

Lägg tillbaka grytan i crock poten. Häll över 3 dl hett vatten. Lägg aprikoserna/plommon över köttet och blanda. Sätt din Crock-Pot på ca 7 timmar på läge LÅG. Låt grytan tillagas långsamt och servera sedan med önskat tillbehör.

Join the Conversation

  1. Rusul says:

    hej
    Måste man laga Lammtagine i en Crock-Pot?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close